joi, 19 mai 2011

RETETE PASTE

PASTE CU BRANZA

Descrierea retetei:

O reteta de paste cu branza gustoasa si foarte usor de realizat, pastele sunt pregatite in mai putin de 20 minute.

Ingrediente:
-500 g paste
-4 linguri ulei sau 1 lingura ulei si 50 g unt
-100 ml suc rosii
-150 - 250 b branza telemea
-busuioc verde sau uscat

Modul de preparare a retetei:

Se fierb pastele in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrandu-se 50 ml din apa in care au fiert.
Se pune uleiul intr-o cratita si se topeste untul (daca folosim unt la paste). Se adauga pastele si se tin pe foc 2-3 minute, amestecand incontinuu. Se adauga branza rasa, dupa gust, de preferabil astfel incat sa nu mai fie nevoie sa punem sare. Daca pastele par uscate (de regula cand branza este saraca in grasimi) se adauga cateva linguri din apa in care au fiert. Se urmareste formarea unui sos consistent. Se mai tin 1-2 minute pe foc mic amestecand ca sa nu se prinda. Se rastoarna pastele pe un platou incalzit in prealabil si se toarna deasupra sucul de rosii fierbinte. Se decoreaza cu frunze proaspete de busoioc.
Aceasta reteta de paste se poate adapta foarte simplu obtinand de fiecare data un rezultat un pic diferit: sosul de rosii poate fi aromat cu busoioc, pastele pot fi stropite cu ulei de masline sau se pot adauga la paste rondele de masline.
POFTA BUNA!!!

PASTE LATE CU SCOICI

Descrierea retetei:

O reteta italiana foarte buna, aceste paste late cu scoici vor fi cu siguranta in atentia invitatilor dumneavoastra.

Ingrediente paste late cu scoici:

-scoici cca. 200g
-scoici mediteraneene 200g
-(puteti pune mai multe feluri de scoici)
-paste late 1 punga
-tomate
-usturoi
-patrunjel
-ulei de masline
-sare
-oregano

Modul de preparare a retetei:

Se fierb pastele si se pune in apa un pic de ulei de masline. Dupa ce pastele au fiert se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Se spala bine scoicile, cele desfacute nu sunt bune (sunt moarte). Se pune in alta cratita ulei de masline si se pun scoicile, se acopera cu un capac si se lasa sa se deschida. Mai amestecati din cand in cand pana se deschid (se poate sa nu se deschida toate), puneti un pic de apa peste ele si totodata peste sucul lasat de ele, se lasa sa dea 2 clocote si se ia de pe foc. Intr-o alta cratita se pune un pic de ulei, tomate si sucul lasat de scoici, se condimenteaza si se lasa sa dea un clocot; se pun pastele, se amesteca si se pune usturoi tocat marunt (sau lasati-l intreg), se pun si scoicile si se amesteca. Se spala patrunjelul, se toaca marunt si se pune pe deasupra.
POFTA BUNA!!!

PASTE CU TON SI CASCAVAL

Descrierea retetei:

O reteta italiana de paste cu ton si cascaval, gustoasa si usor de preparat.
Ingrediente paste cu ton si cascaval:
-paste (in ce forma si dimensiuni doriti)
-tomate
-cascaval ras 250g
-ton la cutie 400g - 500g
-ulei masline

Modul de preparare a retetei:

Se fierb pastele in apa cu sare si un pic de ulei de masline dupa care se scurg si se trec sub un jet de apa rece. Se incinge putin ulei de masline (cam 1 lingura si jumatate) intr-o cratita mai inalta, se pun tomatele si se lasa sa fiarba un pic la foc mic, dupa care se pun pastele, tonul si cascavalul ras si se sareaza (atentie ca si in apa ati pus sare cand s-au fiert pastele), se amesteca pana ce cascavalul incepe sa se intinda.
POFTA BUNA!!!

PASTE CU TON

Descrierea retetei:

Reteta clasica italiana de paste cu ton. Preparati o cantitate mai mare de sos o data, pentru a petrece mai putin timp in bucatarie si a spala mai putine vase! Pentru nu deveni o reteta monotona, condimentati de fiecare data altfel pastele cu ton, cu masline, capere sau cipolline sotto aceto (cepsoare murate in otet), dupa gust.

Ingrediente paste cu ton pentru cca. 6 portii:

-3 conserve de 200g cu ton in ulei
-700 g rosii sau o conserva de aprox. 500 ml rosii in suc de rosii
-2 linguri ulei masline
-2 cepe
-1 ardei gras
-1 capatana de usturoi
-frunze de telina
-250 ml vin alb sec
-piper
-sare
-1 lingura zeama de lamaie
-2 pachete paste fainoase
Optional: masline, capere, cepsoare murat

Modul de preparare a retetei:

Pentru a pregati pastele cu ton avem nevoie de aprox. 3 conserve cu fulgi de ton in ulei.
Legumele se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de ulei de masline. Se adauga fulgii de ton. Se poate folosi si din uleiul din conservele de ton. Se adauga vinul si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba sosul la foc mic. Cand a scazut se adauga rosiile curatate de coaja sau rosiile din conserva, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa pe foc pana cand are o consistenta de sos de paste. Pastele se fierb separat si se amesteca cu sos.

Putem pastra sosul de paste cu ton mai multe zile la frigider, preferabil intr-un borcan cu capac (ocupa putin spatiu si are avantajul ca se inchide etans), pentru a prepara oricand dorim o portie de paste cu ton - este necesar sa fierbem doar pastele si sa adaugam sosul. Putem pastra si pastele cu ton la frigider, insa numai 1-2 zile; cand dorim sa le consumam se pot incalzi la microunde sau la aburi, pe un vas cu apa fierbinte.
POFTA BUNA!!!

Un comentariu:

  1. Buna ziua. Link ex cu http://www.retete-culinare.eu se poate? Multumesc ! id officeciupylan

    RăspundețiȘtergere